Ворона i сир
От цікаво, звідки в сирі
Узялися оці діри?
І чи може бути сир
Без незрозумілих дір?
Белькотів Індик: "Авжеж!
Я цікавлюся цим теж!"
Півень заквоктав сердито:
"Діри б ці кудись подіти!"
А Овечка бекать стала:
"У Барана б я спитала".
Пес загавкав на нараді:
"Діри - бо сир Кішка краде!"
Кішка занявчала: "Тиша!
В сирі завелася миша!"
А Ворона з гілки: "Карр!!!
Досить, досить, друзі, чвар!
Я вже вам допоможу -
Діри в сирі досліджу!"
Й ну дзьобати сир дірчастий,
Щоб злічити діри часті.
Сир дзьобала і дзьобала,
Поки - гульк! - Його не стало!
Кінь закляк, Овечка сіла:
"Ця Ворона сир наш з'їла!"
- Ну і з'їла - бачить Небо:
Значить, в тім була потреба!
Хоч немає більше сиру -
Ось: залишилися діри!
Я роблю таку роботу!
Де пошана, де турбота?!
І, ображена, потому
Геть пішла собі додому.
Свидетельство о публикации №116033009542