ЗА ТЕБЕ...

Генка Богданова

Да, бих могла да бъда вярна сянка твоя,
балсам  да бъда за сърдечните ти  рани.
Да съхраня за теб удобствата, покоя,
да те лекувам от горчилките събрани...

Бих могла!Но аз жадувам с теб да полетим
над грижи делнични, над всичко,грозно, сиво.
Във душите ярка светлина да  съхраним,
на  свободата сладка- пламъчето живо.

С крилата  на духа си да те галя нежно,
с мечтите си да те дарявам, с песни чудни.
Не само сред  уют, а в свобода безбрежна
да съхраним със тебе  чувствата си будни.

Не мога да съм  само плаха сянка твоя,
но с  песни ще лекувам всяка твоя рана!.
Ще те даря с любов, с удобствата, с покоя,
ако мечтателка до края аз остана!


Рецензии