Последен сезон

Генка Богданова
               
Любими мой, така и не разбрахме,
как неусетно с тебе остаряхме.
Тихо годините наши летяха,
всички по нещо от нас си вземАха.

Прелетна птица в цветна градина –
нашата младост дойде и замина.
Дари ни щедро с „жътва” богата,
нашето кратко, забързано лято.

Днес есента, сред рояк листопади,
люлее в прегръдка душите ни млади.
Люлее ги нежно и шепне грижовно
своята приказка стара, съдбовна:

„Не чакайте пак за запее южняка!
На прага житейската зима ви чака.
Но ако пролет в сърцата ви има,
без страх посрещнете студената зима!

Че песен любовна сърцето щом пее,
вечната младост у вас ще живее.”


Рецензии