След прошката

Генка Богданова

Да, имало е и сърдечни рани,
гняв, тъга  и болка в мен събрани.
В  душата си, ранена от обида,
заричала съм се:”Ще си отида!”

А в този миг душата ми се мята
като ранена птица над земята.
Светът край мене сякаш се взривява
и само болката у мен остава.
               
Но както слънцето след мрак изгрява
и леда с целувка разтопява,
отново закопнявам да те видя
и всяка болка, всякаква обида,

под чувствата горещи се стопяват,
а любовта сърцето ми огрява.
След прошката се чувствам по-богата.
Звънят и пеят в мене сетивата.


Рецензии