Сливане

Генка Богданова

Облегни се, мили,  на моето рамо
и доверчиво с мен през живота върви!
Дори на света да сме двамата само
и пътека в тъмата да няма дори!

Ние с теб, любими, в едно сме се слели.
Ти си моето АЗ, а пък аз – туй си ТИ.
Двамата с теб общия път сме поели,
заедно срещаме радост, скръб и беди.

Общите грижи терзаят сърцата ни,
общите мисли гонят  нощем покоя.
Имаме щастие общо – децата ни,
всяка твоя светла мечта е и моя.

Аз даже сляпа със теб бих вървяла
по трънливия път на живота суров!
За другар в живота си теб съм избрала.
За мене на всичко, знам, и ти си готов.

Дай ръка! И напред с любов поведи ме!
Напред, през годините  и към вечността!
Чуй, за мене Любов е твоето име
и зная, че за тебе съм аз Любовта!


Рецензии