Бджоли й трутнi

     Байка

В садку під вишнею,
Угледів вулик я,
Сказав собі: -
Ось тут живе сім'я!
Хоча живуть в ній
Роботящі Бджоли
Й Трутні вередливі,
Та мабуть всі вони
В сім'ї єдиній
Рівні і щасливі?
А як пильніше
На життя їх придивився,
Побачив-дуже помилився.
Гудуть там Бджілки -
Дз-з, та дз-ень,
Працюють бідолашні
День у день.
Надвечір тяжко навіть
Крильцями трясти,
А треба ж їм у вулик
Мед нести.
А трутні там такі учені,
Що мед носити - зась!
Вони лиш Бджілками
Милуються, та точать
Теревені.
І утворили Трутні
В Вулику буфет,
Де сміючись їдять
Бджолиний мед.
А ось і товста Матка
Лазе по-між бджіл,
Яка їсть тільки мед,
І має персональний стіл.
А Бджоли перед ними
Буцім-то в боргу:
Мед тільки носять,
А їдять одну пергу.
Пора б уже нам
Відібрати мед у Трутнів,
Та дати скуштувать перги,
Щоб засміялися на кутніх.
       
        * * *
В житті сімейному
І честь і рівність дорога:
- Як мед, так мед усім,
А як перга, так всім перга!

        29.03.2016р. 09:14.

















 


Рецензии