На ябълката двете половини

Генка Богданова

Ти беше вятърът немирен,
буйно разлюлял житата.
Аз, пролетният дъх ефирен,
спящ блажено сред цветята.
Ти беше като океана,
аз - бистрата река пенлива.
Ти бе скала, до мен опряна.
А аз до теб - бреза  свенлива.
Ти бе гордия, красив елен,
аз –влюбена  сърна свенлива.
Орел бе ти, в полет устремен,
аз - плаха гълъбица сива.

И още е така! След много дни и нощи,
ти – огън, аз – вода -, един до друг сме още.
На ябълката  сладка двете половини,
земята благодатна и небето синьо,
пясъчните дюни, до тях - вълните морски,
зелените дъбрави и цветята горски,
слънцето огряло и  облаците сиви –
с теб само като цяло ние сме щастливи.


Рецензии
Дърветата са наистина много сходни с хора, и хора приличат на дърво... Какви са завинаги се опитва да намери изгубената си половина...

Шон Маклех Патрик   29.03.2016 23:24     Заявить о нарушении
Да, така е устроен живота, всеки търси своята половинка и не се чувства цял и щастлив докато не я открие.

Генка Богданова   29.03.2016 23:38   Заявить о нарушении