Тайната на сърцето

Генка Богданова

Устните сърдито казват: - НЕ!
ДА! - ти шепне моето сърце.
Устата ми заклева те: - ИДИ СИ!
Сърцето плаче: - Моля те, върни се!
- Не! Сбогом! Сбогом! - устните изричат.
Душата влюбена след тебе тича.
Ах, устните ми казват, че те мразя,
но аз ревниво в себе си те пазя.
Не слушай моите сърдити устни!
Те лъжат, скъпи, мамят те изкусно.
Чуй признанието на сърцето!
Влюбено, открито, непревзето,
то шепне с трепет моята тайна:
ОБИЧАМ ТЕ С ЛЮБОВ БЕЗКРАЙНА!
 


Рецензии