Истинската любов

Генка Богданова          

Истинската любов само веднъж се ражда.
Истинската любов живее само веднъж.
Тя е жива вода за сърдечната жажда,
тя е нужна както на земята - летен  дъжд.

Истинската любов като изворче блика,
като река пълноводна през дните тече.
Тя пресъхва когато смъртта ни повика,
и на вечна забрава я Лето обрече.

Белязан от Бог е този,  който я има!
Любимец е той на самата щедра Съдба!
Тя люлее душата му в люлка незрима
и на душата му дава за полет крила.


Рецензии