Другата в мен

Генка Богданова

Ти си тази, която обич щедро раздава.
Ти си тази, която много въпроси задава.
Ти си тази, която иска всичко да знае.
Ти си тази, която на сън и наяве мечтае.

С участ красива от Бога ти  си дарена,
ти си тази, която отдавна живее във мене.
По - добрата, по – светлата двойница моя.
Тази, която взривява с чувства покоя.

Тази, която дарява ми сънища цветни.
Тази, която осмисля и дни неприветни.
Тази, която на паднал ръката подава.
Тази, която с усмивка обида прощава.

Тази, в която  волният дух не старее.
Тази, която дълго след мен ще живее.
Аз ти дарявам с радост своето име,
а ти през живота води ме, води ме !


Рецензии