Слимак

СЛИМАК


Слимачиха - Слимаку:
"А скажи мені "Ку-Ку",
Звесели сім'ю слимачу,
Висунь ріжки на удачу!
Якщо ти покажеш ріжки,
Я тобі дам сиру трішки".
- Нісенітниця яка! -
Сиром вабить слимака!
Я слимачого-бо роду -
Сиру ми не їли зроду!
- Слимачечку-Слимачку,
Пригірщ дам тобі мачку.
Покажи, любенький, роги
Для щасливої дороги!
Опирається Слимак:
"Ні до чого мені мак!"
- Мій Слимаче, Слимаченьку,
Висунь ріжки помаленьку.
Ріжки висунеш потрошку,
Дам краватку у горошку.
Аж розсердився Слимак:
"Я хазяїн чи приймак?"
Туп ногою, що була,
Аж долівка загула:
"Вже вгамуйся, Слимачихо,
Щоб у домі було тихо!"
- Висунь ріжки, висунь ріжки,
Я зв'яжу тобі панчішки!
А Слимак вже ледь не плаче:
"От життя моє слимаче!
Як терпіти таку долю?
Треба вирватись на волю!"
І надумав він тікати
Якнайшвидше з дому, з хати.
Та забув усім відоме:
В слимаків немає дому!
Тож втекти Слимак не може.
Бідоласі хто поможе?
Ні до чого неохочий
Повз, куди дивились очі.
Вже і ніч настала глупа.
Раптом - що це?! - Шкаралупа!
Наш Слимак не завагався -
В шкаралупі заховався.
І даремно все шука
Слимачиха Слимака:
"Висунь ріжки, висунь ріжки,
Покажися хоч на трішки!"
Він живе чудово й нині
В виноградарській долині.
Та Слимак вже не слимак -
Став він равликом - отак!


Рецензии