Поэтический манифест. укр. язык

Поетичний маніфест

Вийди зранку в чисте поле,
Світу шир вдихни, мов волю-
В полі світ широкий!..

Всім дається по потребі.
Хай подивиться у небо
Погляд ясноокий.

І почуєш Голос Неба
-Обери свою дорогу,
Нею йди сміливо.

А як прийде в тім потреба,
Я прийду на допомогу-
Станеш невразливим.

Хай ніщо тебе не спинить.
Хай твою прикриє спину
Доля яснокрила,

І кубло оте зміїне,
Те, що знищує країну,
Настроми на вила.

У пера твого на вістрі
Хай заклякнуть і зависнуть
Ниці духом гади.

Ти корупцію, поете,
Виявляй у нетрях НЕТу-
Ось моя порада.

І в "реалі". "Недо-вірші"
Хто на смерть країні пише-
Нищи без упину,

Аби ворог відав клятий,
Знавіснілий і пихатий,
Це- ТВОЯ КРАЇНА.

Згине той, хто духом нижчий.
Рудиментами не знищить
Те, що ти засієш.

І нехай часи лихії,
Та поезії стихія-
Це- ТВОЯ СТИХІЯ.

Тим, у кого в серці морок,
Хто країні лютий ворог-
Перейди дорогу.

Як загадано- так буде.
Хай тобі всі чесні люди
Йдуть на допомогу.


Рецензии