ХIяб

ЦIудар цIябил хIябизе,
Гьис уэс дигахъува?
Ихьиле хIу хIялтIизе,
Аркьян халкь хIу ватува!

ХIисаб-суал лугуле,
ЦIахле урари инсан!
Баресилра аголе,
УкIулевар вай-аман.

Дунъялике лерхIале,
АхIте гIямалт дарая.
ХIябизе ардукьале,
Укунду дурудая.

ЦIакьле варгил хIялтIизе
ХIайгахъалра тихъиру.
Дихьиле хIаке гIанбе
ГIянжилзе хIу кIапIиру.

БебкIибтаке тIарале,
УркIилзе бурхар цIахдеш...
ХIябла духIна тIарале
БекIизе бурхар гъагъдеш.

Пикри ухъас биркури,
ЦIудар цIябил хIябике.
Цес хIу хал укIхIавкIулри
Малаик ГIязраике.


Рецензии