Скъаефтдзинаедтае чъизийыл нымайын

Скъаефтдзинаедтае чъизийыл нымайын.
Феаефтис нае адаеаен сае кад.
Мит иу хураей сусаегаей куыд тайы,
Афтае не' фсарм нал 'ссардта бынат.

Раджы иу аед аегъдау ус все ркодтой.
Райсомаей йае райгуыраен хаедзары
Чызгаен иу йае разгаемттае все скодтой.
Ныры бонтыл та аез маехи фаемарын.

Баппарынц сае машинаейы чызджы.               
Фондз ланппуйае аскъаерынц каедаемдаер.
Стаей аед гуыбын ракаенынц сае чындзы.
Тынг цаесгомджынаей аерлаеууы уый даер.

Тагъд каедаем каенынц - аез аей нае зонын.
Сомбонаей таерсынц аеви маелаетаей.
АЕз сымахаей дзуаеппытае нае домын.
Никаей марын тудджынты фаераетаей.


Фаелае мае фаенды цаемаей чындзаехсаев
Раздаерау куыд уа сыгъдаег мае кадджын.
Не' мбарын уаеддаер анз уайтагъд aскъаефт.
Уыцы митаей цард нае уыдзаен адджын.

Зонут уе' гъдау, Дзаеуджыхъаеуы адаем!
Лаеппутае, уае хаедзар райдзаст уаед!
Кад куыд какнут уае ныййараег мaдтаен,
Афтае хъуамае чындзаехсаев каенат!


Чызджытае, уае хаедзары къаесаераей
Сыгъдаег къахдзаефтае каенут фаернаей.
Ма иу таерсут ног хаедзары дуараей.
Сымахаей буцдаер азаеххыл куы наей!

Маен фаенды, цаемаей нае Ирыстоны
Алчи зона йе' гъдау аемае 'фсарм.
Уый тыххаей уын аез фыссын иронау.
Фехъус мын мае уды зард, Хуыцау.
© Кристина Алборова


Рецензии