Лiнi Костенко

Я закохана у Ліну Костенко-
Від серця линуть слова.
Вона- сучасний Шевченко,
Життя співець там, де росте полова.

Я закохана у Ліну Костенко,
В невимовную тугу часів,
Коли надія, вже бабуся старенька,
Свої перші пускала ростки.

Я закохана у Ліну Костенко-
Ясну зорю, ікону епохи.
Може, я для віршів її ще маленька,
Та рости залишилося трохи.

І тоді я пізнаю, напевне,
Всю красу та жахіття часів,
Що закарбовані ревно
У строкатих римах віршів.

Я закохана в Ліну Костенко,
Слава Богу, як він, звісно, є,
Що тернистим серпанком шляху
Він цю жінку крізь життя ще веде!


Рецензии
Прекрасні рядки! Гідно написано. Це справді геніальна наша поетеса...

Артур Грей Эсквайр   18.03.2016 23:49     Заявить о нарушении
Дякую.
Лише недавно змогла по-справжньому оцiнити неоцiненнiсть iï працi i дуже щаслива, що є так чарiвнi люди та митцi у нашоï краïни.

Рыжий День   19.03.2016 10:06   Заявить о нарушении