Журавiнавая песня

ЖУРАВIНАВАЯ  ПЕСНЯ

                Журавины – (беларускае слова, КЛЮКВА.)  Дае людзям моц , здароуе, энергию жыцця.

Журавинка – журавина
Ягадка балотняя,
Сярод моху бы дзяучына,
Кислая – салодкая…

                Журавинавую песню
Праспявали жауруки,
И прапали у паднябесси
Узмахам лёгкае руки…

И у святле ружова-синим
У небе зник птушыны клин…
А на вуснах журавины
Свой пакинули успамин.

Журавинавыя мрои
У росных мшарах расцвили,
У журавинавым пакои
Беларускае зямли.

Журавинавая песня,
Забяры журбу маю!
Дай жыццю майму прадвесне,
Силу чарадзейную!

Журавинами упали
Адгалоски песни той,
И рубинавым крышталем
У балоцине лясной.

Засияли,нибы зорки
Сярод моху и купин...
Ягадкай салодкай, горкай
Маладосци успамин...

Журавинка - журавина
Спелая, самотная,
Сярод моху бы дзяучына,
Зорачка пяшчотная.


Рецензии