Вони з Басанi

У Басані проживають
Ті, що прізвища ці мають,
Чи Могили, чи Лопати,
Й їх не можна ображати.

Звідси бо Василь Лопата,
Малювать його присвята,
Тож намалював нам гривню,
В дев’яностних досить сильну.

Премію Шевченка має,
Про родину завше дбає,
Він письменник і художник,
У нас знає його кожний.

Ми й Зубця Михайла мали,
Там в колгоспі працювали
Рідний тато й рідна мати,
Він же вчився щоби  стати

Доктором наук, міністром,
Так сільський хлопчина дійсно
Все зробив про що й не мріяв
Й скрізь зерно науки сіяв.

Про свій край село так дбає,
Видатних людей рожає,
Нищить тож селянство годі
Як це робиться сьогодні.
13.03.16.


Рецензии