Сiчнева балада 1924 року

 
..."Ніхто не порушить бідацькі колони,
Заступників в Леніна цілі мільйони".

..."І я там сльозою на самім краю
Ще ненароджений з ними стою".
                І. Драч.

..."Дихаю Леніним до останнього подиху".
             ("Дихає осінь". І.Драч.)

В ленінській партії десь примостився,
Вірші писав і не хрестився.
Партія Леніна Йвана плекала -
І зодягала і годувала.
Ну, а Іван за оце їй віддячив:
- В "грязь" затоптав і білет покімнячив.
Всю лють зібравши несамовиту,
Накинувся звіром на "совість світу".
І в нелюдській бомбоносній хуртечі.
Вдарив він Леніна межи плечі.
Відкривши єство своє на весь роток,
В урну жбурнув пурпуровий квиток.
Скільки таких,- це тіара без міри,
До вас в народу немає віри.
Я пильно дивився услід за тобою,
Як ти родився горе-сльозою.
Але ж ти, так швидко перекрутився...
Краще б ти, Йване, не народився!
                В. Дубина.      


Рецензии