Кудалар!

Ыр:      Кудаларга ушул ырды багыштайм,
             Суйнгондон боордонуп кучактайм,
             Эки башты бирге кошуп туташтык,
             Чыгым уруп, тойго кутту, сурадык!

             Кудай берген балапандар чуулда,
             Тосколдукту акбатабыз талканда,
             Ата-Журттун тутундору кобойсун,
             Конокторум байыгандан суйунсун!

             Аман болуп денсолукта жургуло,
             Кудай сыйлап берекесин туйгуло,
             Чын чуроктон акбатаны чыгарып,
             Эки жашты Ата-Журтка улантып!

Кайырма:     Айланайын, кагылайын, Кудайым,
             Эки жашка ак-батаны жумшадым,
             Журоктору суйу ичсин, байлапкой,
             Олтурганга кутту чачып жасапкой!

Ыр:          Туугандарым, кудаларым, тарынба,
             Бата уруп жилик жетпей тартынба,
             Таза ойдон ал жеткенче чыгындык,
             Ойдо ылдый, ары бери - сыйладык!

             Кыргыз салтын, которомдеп ойлобо,
             Эль-аралык дуйно жетпейт - ойнобо,
             Бешмармакты озго салчы кыргыз эль,
             Дуйно басып, дуйно ургун- баракель!

             Туугандарым, кудаларым, кайтарба,
             Ата-Журтум кутту болуп, кайгырба,
             Кыргыз элим тутун толуп улгайсын,
             Кудай берген кудаларым жыргасын!

             Эки жаштын сыйын коруп картайсак,
             Чай-чоогунду тенге болуп батырсак,
             Бул омурдо андан ашкан сыйы жок,
             Балапандын жыты келсе жаным ок!

Кайырма:     Айланайын, кагылайын, Кудайым,
             Эки жашка ак-батаны жумшадым,
             Журоктору суйу ичсин, байлапкой,
             Олтурганга кутту чачып жасапкой!


МУХАММАД КЫРГЫЗ, ОШ, НОЯБРЬ АЙЫ, 2007 ЖЫЛ


Рецензии