Скiльки людинi потрiбно?

      Гумореска

Відпочивав наш Новий українець на Ямайці.
Сидить на бережку в трусах і в майці,
Аж бачить, недалечко біля пальми, щось чорніє.
Ось він до пальми підійшов,
Там негр Боб лежить, на сонці мліє.
Кокоси навкруг пальми скгізь валяються,
На пальмі їх сила-силенна теліпається.
А негритос лежить на правім боці,
Бо, мабуть народився у сорочці.
Кокоса палкою до себе він підкотить,
Його відкриє, тут же і вмолотить.
А українець той, на негра дивиться,
Та, аж з лиця він бідолаха міниться;
- Чому ж оцей-то негра Боб так ліниться?
Вел-и-и-и-кий, певно, негритос нероба!
Та й промовляє українець той, до Боба:
- Послухай, Боб, чому ти тут лежиш,
Чом за кокосами ти не біжиш?
Вже й так чорнющий, все ти загоряєш,
Горіхи ось ці, чом ти не збираєш?
А Боб на нього свої очі тріщить:
- Навіщо їх збирати, а навіщо?
Хохол йому відповіда зарозуміло:-
Знесеш їх на базар,там продаси,і буде діло.
А Боб той. хоч товстенький і цибатий,
Спитався: - А нащо їх продавати?
А українець: - Та горіхи ж ці хороші,
Ти не лежи, а куй собі лиш гроші!
Тут день і ніч тобі треба робити,
Втргуєш грошей, купиш тачку,
На базар будеш возити.
Та, отой Боб собі, щось не второпа,
Та звісне діло, він же не Європа.
А той турист до негра знову:
- Та вставай, та гроші куй,
І продавай, і продавай, і продавай!
А Боб сказав: - Бач, гроші це - вода,
А от кокоси, це їда!
А українця все оце так заморило:
 - Автомобіля купиш ти, кажу, дурило!
- Навіщо те мені авто?
Негр запитав спокійно як нвхто.
А українець відповів: - Ну ти й чудак,
Чи прикидаєшся, чи зовсім ти тупак?
І на базар, і на базар, і на базар,
Будеш возити їх, як воду на пожар!
За тим найметься люд, який буде робити,
А ти будеш лежати, чи сидіти.
Боб палкою підгріб горіха,
Бо він для нього одна втіха.
Випив кокоса молоко, що капа через вінця,
Та й відповів новому українцю:
-Возить горіхи продавать- це суєта суєт,
Робота ж, це не цукор і не мед.
Навіщо отака мені морока,
Коли у мене їжа вся під боком?
Я й так лежу. Живу на океані-морі,
Кокоса вип'ю, та й не знаю горя.
- Ну й дурень ти, - сказав хохол.
Привіт своїм, привіт!
За гроші ж можно закупити цілий світ!
Отой Новий, із негром згоди так і не знайшов,
Махнув рукою, плюнув і...пішов.
.....................................
Бач, людському єству нема кінця потреби,
Та чи багато для людини треба?
Жадюга ж той, загарба навіть небо!

      09.03.2016р. 11:10.




























 


Рецензии