Весняний день

Весняний день хапається за промінь,
виходить з нір, випурхує з зими.
Струмками голоси влилися в гомін,
говорить все, що бачилось німим.

І марно зір чіпляється за простір –
хитливі риси зраджують тобі.
Дивись, весна вилонюється з брості
і світ зазеленіє далебі!

Корсет снігів послабило вершині
ласкаве і зворушливе тепло,
і пролісок за виспівом пташиним
до сонця підійма своє чоло.

Кістяк горіха обліпила зграя –
в долину повертаються граки.
Густий туман іде стрімчастим плаєм
від березня до квітня навпрошки.

Між горами, за прядивом імлистим,
рухома неосягненим чуттям,
природа під торішнім падолистом
уже нове вистеблює життя.


Рецензии
Сподобалось!

Лора Трамп 1   08.03.2016 20:45     Заявить о нарушении
Дякую! З весною Вас! Любові, добра, миру!

Маслов Владимир   08.03.2016 21:55   Заявить о нарушении
спасибі, дай Боже нам миру!

Лора Трамп 1   08.03.2016 21:59   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.