Есенцiя - Не пиши з його лику iкон

Не пиши з його лику ікон:
Він належить ворожій парафії.
Не стрибай із моста в Рубікон:
Він живе у своїй географії.
Не майструй позолочених рам:
Моветоном вважає він золото.
Не будуй, мов для Господа, храм:
Він собі збудував його змолоду.

Не шукай в собі риси батьків:
Він створив тебе з власного задуму.
Пам'ятаєш, коли він хотів,
Ваші відстані мірялись п'ядями?
Він тебе заточив у флакон
І сховав на поличці з парфумами.
Не пиши з його лику ікон -
Його святість тобою ж придумана.

.    Ще три крапельки ремінісценції…
.    Ти занадто, мабуть, концентрована.
.    Ти для нього - летюча есенція,
.    Що розвіялась через вікно.
.      Ще три крапельки ремінісценції
.      Ти ковтаєш в надії згорьовано.
.      Повернись у свідомість з аменції:
.      Не пиши з його лику ікон.

Не читай до світанку молитв:
Він стомився постійно їх слухати.
Він не навчений серце зцілить,
Мов на ранку, на змучене дмухати.
Твоя мова для нього чужа;
Мовчазна, нерозгадана міміка.
Не розказуй, що плаче душа:
Цим не вразиш ти серце алхіміка.

.    Ще три крапельки ремінісценції…
.    Ти занадто, мабуть, концентрована.
.    Ти для нього - летюча есенція,
.    Що розвіялась через вікно.
.      Ще три крапельки ремінісценції
.      Ти ковтаєш в надії згорьовано.
.      Повернись у свідомість з аменції:
.      Не пиши з його лику ікон.


Рецензии
яка класна балада!!!

Александр Ярошевский   11.03.2017 22:27     Заявить о нарушении
Дякую за відгук!
Рада, що Вам сподобалося

З теплом
ЛБ

Лилия Боровик   12.03.2017 00:47   Заявить о нарушении