Роздуми

Вічність я б на оце дивився
Розмаїття життєвих чудес:
Місяць яблуком покотився
І застряв посеред небес.

Простягнути б руку відразу
Аж до самих небес, від землі.
Зачерпнути б у жменю "алмази",
Що розсипав хтось угорі.

Все це вічне - таке многолике,
Посилає нам палкий привіт.
Як збагнуть неосяжне, велике,
Що звучить в однім слові - Всесвіт?!

А в блакиті отій - ні хмаринки,
І мовчить громовержець Зевс.
Відчуваю, що я - пилинка,
Між землею і чудом небес.

І щомиті, неначе перлинки
Зорі-долі нам мерехтять.
Ми прийшли сюди на хвилинку,
Щоб домівку-землю квітчать.

І які б не були пересуди -
Чи "великі" ми, чи "малі",
Так давайте радіти, люди,
Що ми є на оцій землі!

     01.03.2016р. 13:09.


Рецензии