***

Умуьр тухузва
И дуьньяда,
К1венк1ве инсан
Аваз, вирида…
Имаратар,
Тавханаяр…
Иер  я!
Кумаярни-
Лайихдаз.
Магъара – кьвет1
Далда я.
Ахъа муквар,
Талукьдаз,
Кьакьанда авун -
Чара я…
Къанунралди
Яшайишдин,
Ихтиярда авай
Асайишдин
Акунралди,
Тагунралди
Уьмуьр тухузва
Гьарда вичин
Жуьре:
Алакьунлай
Аслу яз,
К1валахунлай
Аслу яз,
Къазанмишай
Къазанжидалди
Инсанни.
Алахъна
Гъуьрч жагъурзавай
Ничхир -
Гьайванни,
Къушни
Гьашаратни...
Халикьди
Яратмишай,
Вири вири,
И бахтавар
Дуьньяда.
Виридаз герек я
Тух хьун, -
Адан чара
Аквазва.
Бязибурузни
Артух хьун…
Гьадан чарани
Аквазва…
Амма нефсер
Ава чи арайра
дуьнья - алем такваз,
Вични, вичин
Нефс акваз,
Серфе к1ириник
Кутаз,
Гьалал туширди
Гьалал  кьаз,
Пехъи нефсинив
Жакьваз…
Вил ац1ун тийиз,
Гишинд такваз.
Азгъун
Яз,
Гъараз
Аваз.
Ниятн
Чапхун яз,
Бела я,
Бела я!
Нефсет1рин
«Кефини», -
Пехъи тир
Нефсини,
Уьмуьр куьруь
Ийизва,
Уьмуьр къуьруь
Ийизва,
Уьмуьр гъуьргъуь
Ийизва,
И бахтавар
Дуьньяда,
К1венк1ве
Инсан аваз,
Виридан…
Са чара ава :
Кьурт1а,
Абурун,
Туьд т1арам,
Туьтуьна
Ак1ана ,..
Амукьдач
Кашат1ар, -
Нефсет1ар,
Ва абрун
Нефсер -   
Гьарам…

1999 й.


Рецензии