***

Умуьр тухузва
И дуьньядал,
К1венк1ве инсан
Аваз, вирида…
Имаратар,
Тавханаяр…
Иер  я!
Кумаярни-
Лайихдаз.
Магъара – кьвет1
Далда я.
Ахъа муквар,
Талукьдаз,
Кьакьанда авун -
Чара я…
Къанунралди
Яшайишдин,
Ихтиярда авай
Асайишдин
Акунралди,
Тагунралди
Уьмуьр тухузва,
Гьарда вичин
Жуьре:
Алакьунлай
Аслу яз,
К1валахунлай
Аслу яз,
Къазанмишай
Къазанжидалди
Инсанни.
Алахъна
Гъуьрч жагъурзавай
Ничхир -
Гьайванни,
Къушни
Гьашаратни...
Халикьди
Яратмишай,
Вири вири,
И бахтавар
Дуьньяда.
Виридаз герек я
Тух хьун, -
Адан чара
Аквазва.
Бязибурузни
Артух хьун…
Гьадан чарани
Аквазва…
Амма нефсер
Ава чи арайра
дуьнья - алем такваз,
Вични, вичин
Нефс акваз,
Серфе к1ириник
Кутаз,
Гьалалсузди
Гьалал  кьаз,
Пехъи нефсинив
Жакьваз…
Вил ац1ун тийиз,
Гишинд такваз
Рик1е
Азгъун,
Гъараз
Аваз.
Ниятни
Чапхун яз,
Бела я хьи,
Бела я!
Нефсет1рин
«Кефини», -
Пехъи тир
Нефсини,
Уьмуьр куьруь
Ийизва,
Уьмуьр къуьруь
Ийизва,
Уьмуьр гъуьргъуь
Ийизва,
И бахтавар
Дуьньяда,
К1венк1ве
Инсан аваз,
Виридан…
Са чара ава :
 Кьурт1а,
Абурун,
Туьд т1арам,
Туьтуьна
Ак1ана ,..
Амукьдач
Кашат1ар, -
Нефсет1ар,
Ва абрун
Нефсер -   
Гьарам…

1999 й.


Рецензии