Бяло вълшебство

Генка Богданова

Тази нощ белоцветните вишни
във съня ми отново цъфтят.
Знак ли  пращаш ми, Боже всевишни,
да потърся към детството  път?

С чудна песен на медни  звънчета,
там пристъпва пак  пролетен ден.
Като бисер се ронят цветчета,
и разстилат пътека пред мен.

Нежен вятър листенцата гали,
пия сладко –горчив аромат.
Трепват спомени в мене заспали
и ме връщат към детския свят.

Тичам весело в двора на татко,
упоена от сладки мечти.
Аромата на вишнево сладко
подир мене оставя следи.

Там,  под вишнята цъфнала, мама
сръчно нежна дантела плете.
А баща ми, от книга голяма,
стих любовен на глас й чете.

От цветчетата  златни пчелици,
над косите им ронят прашец.
Пеят в клоните влюбени птици,
а сестра ми си вие венец…

Как жадувам  за дните безгрижни,
за вълшебния, приказен свят!
Белоцветните таткови вишни
за утеха в съня ми  цъфтят.


Рецензии