Прокруст i Тесей

                Бог попустив цю війну...
                щоб нас, українців, об'єднати.
                Філарет

Війна – довершене з безумств,
та віра й воля переможуть.
Лише зневірених Прокруст
вкладає ошуком на ложе.

Давай забудемо про все,   
що розділяє часто-густо,
і неодмінно наш Тесей               
віддасть заслужене Прокрусту.            
    
За те, що міряв по собі,
мечем під себе землі краяв               
і прагнув на чужім горбі
безкарно в'їхати до раю.

Іще сторицею назад
його повернеться монета...
Колись потрапить супостат
у ним розставлені тенета.


Рецензии