Украiночка

     УКРАЇНОЧКА

Мама рідна – українка,
Найгарніша від усіх,
Найсвітліша, як росинка,
Й досі чую її сміх.

Він у спогадах, як пісня,
Що лунала по весні,
Батька вела до сп’яніння
В ніч під зіроньки ясні.

Нас, дітей всіх обіймала,
Цілувала кожен раз,
Казочки розповідала,
Щоб смачний сон йшов до
                нас.

Мами усмішка у серці,
У моєму почутті
Залишилась і на сонці,
І у пісні, і в житті.

Мамо¬, матінко рідненька,
Чарівненька, зоряна,
Моя любонько, серденько,
Україночка – краса.

В моїх мріях ти навіки...
Як лебідочка пливеш,
Свої сумні оченята
Нікому не віддаєш.



Тому кров в мені вся стогне,
В грудях серце з болем б’є,
Воно завжди непокорне,
Когось кличе, чогось жде...

Мамо рідна – українко,
Ти приходь у мої сни,
Щоб в мені твоя кровинка
Забурлила восени.

І тоді я знову й знову
Полечу у рідний край,
Де знайду красу чудову
І в піснях зелений гай.

7.03.2012


Рецензии
Дякую! Дуже сподобалось. Мами усм1шка у серц1...якраз учора 1 березня минуло 16 рок1в з дня смерт1. 1 так хочеться, щоб вона приходила у мо1 сни. з повагою.

Надежда Глебене   02.03.2016 20:04     Заявить о нарушении
Дякую!!! Заходте до мене!!!

Виктор Плут   02.03.2016 22:44   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.