Микола Васильович!

      Микола  Васильович!

Микола  Васильович,  великий  наш  Гоголь,
Прославляв  Росію,  не  за  гоголь – моголь.
А  вмів  він  сатиру,  філігранно  подати,
Про  що  й  не  второпали   царські  палати.

Не  він  у  Росії  творив  мертві  душі,
А  Ноздрьови  і  Чічікови  на  своїй  суші.
А  ще  Собакевича,  десь  він  узяв,
Щоби  про  це,  весь  світ  узнав.

Тепер  москалі  Гоголем  гордяться,
І  не  розуміють.  Що  він  був,  як  цяця.
Такий  непростий  полтавський  панок,
Що  придумав  Вій  і  розповів  про  танок.

Найбільше  люблю  я  вечори  на  Диканьці,
Які  є  на  Полтавщині  і  не  в  ранці.
Бо  у  них  є  жива  українська  Душа,
Яку  ми  так  любимо.  Ще  й  не  спіша…

         09:30.18.02.2016.


Рецензии