Заметiль

ЗАМЕТІЛЬ
 
Заметіль шумить, кружляє,
Вітер спокій не дає.
Снігом він мене жбурляє,
Холод в душу подає.
 
Ой, ялиночки розкішні,
Як ви тут?.. О, заметіль...
Відлітай за далі дальні,
Не роби, мороз, їм біль.
 
Ти, зима, укутай землю
Своїм сніговим теплом,
Дай, прошу, мені надію
Ще побути за селом.
 
Біля лісу поруч річки
Заметіль... Ой, вгомонись,
Щоб ялиночки, як свічки,
Свій почали водевіль.
 
Буде весело, струмочок
Задзвенить як навесні.
Побіжить він у ставочок,
Заспіває теж пісні.
 
Ой, ти хуга, заметіль,
Відлітай скоріш відсіль.
Я вже чую бубонці...
Грають, наче горобці.
 
Вони весело щебечуть,
Зачекалися весни.
Всі жінки також лепечуть,
Ой, які ж всі голосні...
 
Ой ти, хуга, заметіль,
Сльози плачуть.. Нащо біль?..
У мороз, який скрипить,
Що аж серденько тремтить.
 
 
21.01.2014


Рецензии