Лина Костенко. Судьба сыграла злую шутку с нами...

                ***
Недобрий жарт зіграла з нами доля.
Стояли дні у черзі ні за чим.
А це прийшло як спалах, як сваволя
без дозволу, без права, без причин.

Ця непритомність розуму і серця,
цієї казки несходимий ліс...
І ні причин, ні просвітку, ні сенсу.
Летить душа над прірвою навкіс.


                ***
Судьба сыграла злую шутку с нами.
Дни ни за чем стояли чередой.
А это вдруг, как молния, огнями -
без права, без причины - нам с тобой.

И замиранье воли, сердца, мысли,
и сказки той неисходимый лес...
И ни просвета, ни причин, ни смысла.
Летит душа судьбе наперерез.


Рецензии