***

Таких, як В’ятрович, чекає в обійми в’язниця,
Бо нищить історію, совість за гроші віддав,
Брехати ще змалку, як профі, добряче навчився,
ОУН та УПА дифірамби книжками складав.

Як щур по архівах держави пролазив Володя,
Щоб докази згризти, підклавши фальшивок томи,
Пройдисвіт, низького ґатунку людина та злодій,
Що просто спотворює те, що не має ціни.

Та кожний той долар, що клав та кладе до кишені,
Драбиною стане до пекла загиблій душі,
А може, дровиною, що у глибокій печері,
Примусить цю душу віками палать у вогні.


Київ


*  -  Володимир Михайлович В'ятрович (7 июня 1977, Львов) — украинский
историк, публицист, исследователь истории освободительного движения,
общественный деятель. Кандидат исторических наук, председатель ученого
совета «Центра исследований освободительного движения» (Львов), член
наблюдательного совета Национального музея-мемориала жертв оккупационных
режимов «Тюрьма на Лонцкого», экс-директор архива Службы безопасности
Украины (2008—2010), редактор научного сборника «Украинское
освободительное движение» (2003—2008). Директор Украинского
института национальной памяти (с 2014)


Рецензии