***

Сто днів. Чи це не завелика відстань?
Сто років. Чи це  не єдина мить?
Тендітна мрія і вночі не спить,
Несе нас до заобрійного міста,

Де не дістане нас отруйне вістря
Людського зла, де місяць мерехтить,
Завжди безхмарна зоряна блакить.
Ми – там. Ті дві метеоритні іскри.

А вдень між нами – неозорі далі.
Дощі холодні і довготривалі
Загородили від тепла весни.

Померла в самоті травнева квітка.
Дарма, що тілом замерзаю влітку –
Зігріюся душею восени.


Рецензии