***
Так тихо. Тільки серце б’ється. Чуєш?
У темряві намацавши диван,
Спи і не бійся – завтрашній обман
Прийде лиш завтра. Ти його відчуєш.
Так буде. Це твоя зоря віщує.
Те ж саме говорив старий Уран:
«Не ухилитись від наскрізних ран,
Котрі вам Завтра щедро подарує.»
Мовчи. Не говори мені і слова.
І тиша, й темрява такі чудові.
І ще не починав цвіркун промов…
Тривожний сон мені по скроні лізе.
Прислухався: далеко в нетрях лісу
Хтось жалібно співає. Певно, вовк.
II
Якщо твій розум і думки прозорі,
Найкраще чай робити уночі.
Тоді дивись уважно: при свічі
На дні у кружці ти побачиш зорі,
Котрі співають у небеснім хорі.
Їх так багато! В сиву далечінь,
Шукаючи нев’янучих цвітінь,
Підеш один. Зірки впадуть у море.
Так ріже очі темна порожнеча!
Так манить від самого себе втеча!
Ти бачиш ніч. Це значить ти – сліпий.
І в чаю буде аромат буденний,
Додай вершків – і все одно він темний,
Три ложки цукру – все одно гіркий.
Свидетельство о публикации №116020906266