***

Хоч трохи схожі, але зовсім різні.
Ми – на землі. У вас під небом трон.
Ви під вагою золотих корон
Зігнувшись втроє, дивитесь так грізно,

Помститися погрожуєте злісно,
Якщо ми перейдемо Рубікон,
Забудемо страшний тривожний сон,
Де в цьому світі нам занадто тісно.

Ви щось говорите про честь і совість,
Розповідаєте повчальну повість
Як ви страждали тисячу віків.

Мовчіть! Нехай розкаже повний місяць!
Як між собак немає вовку місця,
Немає місця й псові між вовків.


Рецензии