***

А десь далеко ліс танцює п’яний,
А десь у морі тонуть кораблі.
Так розірвати хочеться кайдани,
І вітром розчинитися в імлі!

Крізь ґрати птах крилом до себе манить,
У вирій відлітають журавлі.
Не гояться чомусь криваві рани
В чеканні волі – раю на землі.

Ти – чоловік, що зі свободи виник,
А нині – заарканений бунтар
І страчений без жодної провини.

Світ закрутився в хороводі нар,
І зупинився назавжди годинник,
Помер, не дочекавшись, календар.


Рецензии