***

                Lupus non mordet lupum
У лісі –  ніч. Багаття догорає.
Тривожна тиша. Соловей замовк.
Упевнено і гордо підступає
Дрімучих нетрів повелитель – вовк.

Вітається. Нічого не питає,
Сідає на трави зелений шовк.
Мені так сумно в очі заглядає
Під небом недогашених зірок.

Хоч зуби гострі має ця тварина,
Звір може мати більше доброти,
Ніж розумом затьмарена людина.

І притомившись по світах іти,
Я розгадаю самоти причину:
Хижак і я. напевно,ми брати.


Рецензии