***

Имя сей звезде полынь;
и третья часть вод сделалась полынью,
и многие из людей умерли от вод,
потому что они стали горьки.
[Откровение Иоанна Богослова 8:11]



Приречення, збагачене ураном,
Полонієм затягнута петля,
Брехня солодка з присмаком обману…
Вмирає в муках ядерна земля.

Зоря упала з неба. Десь під ранок.
На ріки, квіти, на дерев гілля.
І смерть прийшла негадано-неждано,
Невидимою кров’ю потекла.

Не плачуть діти. Тридцять кілометрів
До центру пекла. Зона ніби спить.
Але із радіоактивних нетрів

Весь час надходить запах – щось димить
Гірке, немов живиця вічних кедрів,
Отруює життя. Полин? Горить?


Рецензии