***

Стомився. Іноді таке буває,
Що в’яну, мов рослина без води.
Життя бурхливе нерви всі з’їдає,
Не давши ні хвилини самоти.

Додому їду. Вечір, день згасає.
Беру останній промінь золотий.
Мене в подвір’ї мати  зустрічає:
« А я все виглядаю: де ж це ти?»                1

Опівночі не сплять думки голкасті.
Шепоче небо: «Вмієш – прилети»,
А місяць виганяє зорі пасти…

Заснувши повертаюся туди,
Де я – школяр. Іду черешні красти
У повні пахощів п’янкі сади.


Рецензии