Дагъвидин гапур

           (сонет)               
 Дагъвидин цлакай рахана гапур:
"Гьикьван хьуй секиндиз къакъара аваз?
 Хуьз жезмач завайни зи кьарай-сабур,
 Дуьньядин гъулгъула япара аваз.

 Ахкъуд тавуна саваш-дувандиз
 Гамунал алк1урна зун цлал хьана,
 Кутугай ч1ал талгьуз какаш замандиз
Са пип1ел чуьнгуьрни ала лал хьана.

 Такабур уьзденрин дуст-сидаш хьайи
 Ч1агураг яз цлал дарих хьанва зун.
 Гьи девир хьайт1ани чеб угъраш хьайи
 Нибгетрин ивидихъ къаних хьанва зун.

 Атанва ч1ав зун къакъарай акъуддай
Герек я заз майдан гьахъвал субутдай."


Рецензии