***

ЗУЛ
ИЛГЬАМДИН  Ч1АВ  Я  ЗИ

Зегьем квай

Азгар йикъар

Алудна,

Тамамна гату

Вичин тав.

Ягъиз хъипи,

Ц1ару рангар,

Гагь-гагь къуруз

Чиг, марфар,

Зулу кьунва

Вичин ч1ав.

Серинар

Герекзамач, -

Цав кьунва

Цифери

Рагъни чим гуз

Уьтери…

Ихьтин

Гьавайрикай хуш,

Са бязибуруз

Къвезвай туш…

Зун, алук1на

Хъсандиз,

На лугьун,

Гузвай хьиз

Паяр,

Экъеч1нава зулун

Майданриз:

Чиг алай

Ч1урарал гел таз,

Емиш алай

Тарарин хел кьаз.

…Мехъерик кваз,

Мел акваз…

Лезет ч1угваз,-

Илгьам «хъваз»,

Регьят жезва

Зи чандиз.

Алхиш ийиз

Зулув гвай,

Ажеб гуьзел,

Деврандиз.

Зул, шииратдин,

Тав я зи!

Илгьам гузвай

Ч1ав я зи!


Рецензии