Чемпион Гьабиб Аллагьвердиеваз

               Чемпион Аллахвердиев Гьабибаз
Шалбуз дагъдин ценерилай
Хкадариз фена Гьабиб.
Ч!ул вегьена къуьнерилай
Чемпионрал хьана гъалиб.

Кьуру фурсар авур кесиб,
Катиз къуьр хьиз, тушни айиб?
Рингдин хьана иес,  сагьиб
Шарвилидин неве – Гьабиб.

Галукьайла залан гъутар,
Гъвеч1и хьана «аслан» са ч1иб.
Акадарна лап т1иш-п1узар,
Аферин ваз, къеле Гьабиб.

Машгьурна дуьньядиз ватан,
На къалурна лезгидин диб.
Ви гьунардай зуьрнедин ван
Хьуй лезгидин к1вале, Гьабиб.

Чемпионрин ч1улар гвайбур,
Ч1улар к1ват1из къвезва Гьабиб.
Лезгистанда пулар гвайбур,         
Тек тамир и рекье Гьабиб…


Рецензии