Син югалдын, томанда эреп
Тагын тэуге кабат безне язмыш , барган юлларда очраштырды.
Кукрэклэрдэ ярсып типкэн йорэк , капма- каршы китереп бастырды.
Очрашкан юлда без озак итеп , сары сагышларда коенеп,
Бер сузсез кузлэр белэн сойлэшеп , тора бирдек уйга бирелеп.
Очрашкачтын тэуге кабат кузлэр, ник назын,ны читкэ алдын, син?
Туры карап нигэ кузлэремэ , ник югалттын, мине димисен,?
Нигэ мине уткэн юллар буе , онытырга телэп йорден, дип
Югалган юллардан эзлэп табып , озлеп коттем дип ник эйтмисен, ,
Исен,дэме томанлы урамда, йоргэн идек авылны гизеп.
Кузгэ карап «гафу ит» -диден, дэ син югалдын, томанда «ереп».
Юлда эрнеп янган йорэк белэн , аерылдык кун,елдэ бушлык.
Томанда югалган мэхэббэтне , булмый инде кабат кабызып.
Синдэ элдэ шундый назлы кузлэр , тик назлыйлар башка бутэнне.
Купме янсада йорэк сагынып , миндэ инде ялгыз тугелмен.
Кермэ мин,а иркэм тошлэремэ , озелгэн аралар мэн,егэ.
Очрашырга безнен, юллар юктыр , илтэр сукмакларда кумелгэн.
Свидетельство о публикации №116020608524
Бик матур язгансыз! Мин шулай татарча яза белмим шул...
Исэнлек-саулык сезгэ! Авырмагыз! Аллах Тэгэлэ сакласын сезне!
Нурия Сафаргалиева 16.05.2021 00:11 Заявить о нарушении
Ямалеев Марс 12.06.2021 00:06 Заявить о нарушении