Завжди i скрiзь

     (Водохреще)
Вода,  як  Божая  стихія,
Все  бачить,  знає  і  все  вміє,
Вмиває,  чистить,  ісцеляє,
Життя  без  неї  не  буває.
Завжди  і  скрізь  нам  без  води
І  ні  туди,  і  ні  сюди.

А  тут  вода  роїть  свячЕна,
Не  оскверненна,  сокровенна,
В  ставку,  у  озері,  у  річці,
У  відрах  прямо  із  криниці
З  Хрестом  по  верху  і  по  дну
Щоб  геть  прогнати  Сатану.

Попи  хрестили  і  кропили,
ХорИ  про  боже  голосили,
Мороз  над  купеллю  тріщить,
Народ  до  ковбанки  біжить.

Хто  пив,  налив  чи  покупався -
На  рік  здоров’ячка  набрався.
          19.01. 2016р., Київ
*Фото  з  Інтернет


Рецензии