***

Уьмуьр физва виликди

Уьмуьр  физва
Виридан,
Виликди, –
Гележекдик.
Саданди лацу
Халатдик,
Муькуьданди –
Костюм алаз
Ат1ласдин…
Гзафбурун
Уьмуьрни
Гъилел бегьле, –
Элжекдик…
Савда –алвер
Парабурун
Агакьзава
Куьмекдиз.
Бейкарарни
Куьлегьдик…
Бес иесузар?..
Бес аялар -
"Авачиз Дидеяр"?..
Гьа ик1, абурун
Виридан,
Адалат, гьахъ,
Ягь, гъейрат,
Намусни
Гуьгъуьна
Амукь тийиз
Са зерени,
Са к1усни,
Тухузва
Чпихъ галаз,
Гележекдик,-
Виликди.
Галаз чпин
Гъиликди.
Вердиш тир,
Дегиш тежер,
Синихдикни,
Къилихдик.
Талукь тир,
Са бязибуриз,
Къанун хьиз,
Са бязибур
Муьт1уьгъ яз,
Аслу яз,
Девирдиз
Зулум тир…


Рецензии