Шукай лице

Прокинувся. Видих-вдих.
Підняв своє тіло. Притих.
Очі відкрив, зажмурив.
Сьогодні знову ходити хмурим.

Рукою провів по полиці в прихожій -
На пальці пил. В голові тоже.
Дійшов до ванни, в дзеркалі - морда.
Дивитись противно. Ні трохи не гордо.

Запалі очі щупають маски:
Бадьорість - зламана. Немає запаски.
Приміряв щастя на пику. Вузько.
Жбурнув у стіну. Розбито на друзки.

Відчай залишу на потім. На свято.
Ентузіазм в болоті. Треба попрати.
Візьму мабуть те, що брав і учора -
Лицемірне лице. Вибір героя.

Виходити час. Ось пальто, ось чоботи.
Моїм рухам заздрили й роботи.
Ключ в дверях. За ними - сусід, його слово:
-"Як сам?" Радісний крик: - "Чудово!"


Рецензии