Переiли

          ПЕРЕЇЛИ
(Свято  Голодної  Куті)
Багату  й  Щедру  Кутю  з’їли,
Дванадцять  блюд  на  стіл  носили,
А  в  кожнім  з  них  багато  страв,
Хто,  що  бажав,  то  те  й  з’їдав.

Бо,  кажуть,  їсти  було  модним…
За  ними  йшла  Кутя  Голодна
У  вечір  перед  Водохрещем
І  знову  страв  дванадцять  несли.

Хоч  всі  пісні  й  не  так  смачні
Та  при  меду  чи  при  вині
Шлунку  сьогодні  буть в біді...
Завтра  відхрестимо  в  воді!
      18.01. 2016р., Київ
*Фото  з  Інтернет


Рецензии