Василько

Старий  Новий  рік  Василь
Шле  мороз  і  заметіль,
З  неба  стиха  вітром  віє
А  на  Сході  лиш  сіріє,
Зір  на  небі  не  впізнать -
 Йде  пора  щоб  засівать.
Ще  так  хочеться  поспати
Та  потрібно  вже  вставати.

Хлопці  зранку  повставали,
Збіжжя  до  кишень  набрали,
Збіглися  в  шумні  ватаги,
Геть  собак  всіх  згвалтували.
Хто  до  шибки,  хто  на  ганок
Щоб  збудити  господарок:
Яка  хлопця  перш  зустріла -
Цілий  рік  буле  щаслива.

А  господар  теж  статечно
Всіх  гостей  стрічає  гречно.
Лампи  в  домі  вже  горять
Можна  хлопцям  засівать.
Засівальники  всі  в  коло,
Залилися  дружним  хором:
«Сію,  вію,  посіваю,
З  Новим  роком  Вас  вітаю!

На  осінь,  зиму,  весну, літо
Щоб  всім  гарно  було  жити,
Ви  здоров’я  добре  мали,
Й  вам  багатство  прибувало.
Господарство  щоб  міцніло
Й  все  ви  мали,  що  хотіли,
Щоб  життю,  гостям  і  дітям
Ви  змогли  завжди  радіти!» 
      14.01. 2016р., Київ
*Фото  з  Інтернет


Рецензии