Уьмар Хаям

Уьмар Хаям               
                ЮКЬУ-КЬУБ Ц1АР
Узу ктагъур, уву  вартIан ккундузуз,
Уларин акв, кIван ялав вува узуз.
УьмуртIан а  багьа вуйиб уьмриъ фу?
Багьа вузуз йиз  уьмуртIанна уву.
***
Шули миди  му  жилиин  яшамиш,
Фикир апIуз рюгьнакан йихь чалишмиш.
Тушваъ,  нагагь ичIи хиларди  гъахьиш,
Хьибдарвухьан  фукIара  апIуз дигиш.
***
Вари  шагьриъ  сабтIан, хъугъ, адаршра руб, 
   Думу  абсди вартIан касибрин  швякьнаъ.
РичIикьулар -  магьа гьякьвал  улупруб!
КучIал  адар – вари аьмал  а  гъагънаъ.
***
Жамшид шагьди девран хъапIу гъалайиъ
Мукьар дапIна гъи  сулари,  чакълари.
Гъийихнушра  фукьан жейранар  хюрчаъ,
Бягьрамра алдакну, хъубкьган аьжал чан.
***
 
Ибшри!   Ляхнар   духьну  увуз ккунибси,
Эйси вува жилин вари  девлетнан.
Мяна адар! Думу  гьисаб  ву йифси,
Ярхла чюлиъ гъеебцIу сач хьадукра.
***
Йиз юкIв! Йипри ургубанна – ургубан
Аьмалдрари увуз: «Шараб ву  хараб».
Эгер ккундуш марцц апIуз яв рюгь ва жан,
   Йигъан хъебехъ  шиърарихъ ва убхъ шараб.
 
***
Швнуб ражари гъапнийк1ан узу, яраб,
Затра сарун убхъидарза, ваъ, шараб?
Гъи дурубхъди, туба дариз, худакар,
Гъузуз шулин, дуфнайиган хьадукар?
***
«Гъягъюр ухьу». Хъа  дюньяйиз фу вухъа!
«Дубгиди шил». Хъа дюньяйиз фу вухъа!
Адайхьа, хъа дюнья аййи ва хьибди!
Гъягъидихьа… Хъа  дюньяйиз фу вухъа.
(ИлтIибкIур Аь. Къурбанов).


Рецензии
Чухсагъул, Аьбдулмажид халу!
"Яв Хайям" хуш'валиинди гъурхунза.

Гьюрматниинди,

Эль-Мира   06.04.2016 11:17     Заявить о нарушении