Беларусь. Запад Смоленского княжества, 1201-й г

Друцк  беларускі, горад слаўны,
На Друці рацэ, беразе правым.


Тут праходзіць адзін са шляхоў,
Шляхоў у грэкі, з варажскіх вярхоў.


Порт сцеражэ, атрад вартаўнічы,
А на прычале ладдзі ваяўнічыя.


З ранку гамоніць, пляц гарадзецкі,
Жыццё абуджаецца,  рамеснае, купецкае.


Звон звініць, царква узвышаецца,
Евангелле Друцкае чытаецца.


Ад Друцка,  ў Паўднёва - Усходзе,
Град беларускі, вядомы ў народзе,


Мсціслаўль, Мсціслава айчына,
Манамаха, Ўладзіміра сына,


Паўсотні гадоў таму, блазенскі,
Князёў рэзідэнцыя зараз, Смаленскіх.


Яшчэ беларускія гарады,
Крычаў, Радамль і  Прупойск малады.


Шмат тут цэркваў збудаваў,
Дабраверны  Расціслаў.


А зараз на пасад абраны,
Мсціслаў Стары, сын Рамана.


блазенскі - мальчишеский

Прупойск - древнее название Славгорода


Рецензии